شایع ترین علل ریزش مو در زنان و نحوه تشخیص و درمان آن
رشد مو و الگوی رویش آن، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. با اینکه ریزش مو تا حدی طبیعی است؛ اما گاهی اوقات ممکن است نشانهای از مشکلات مربوط به سلامتی باشد. ریزش مو در خانم ها یکی از مسائل زیبایی و بهداشتی مهم است که میتواند بر تمام جوانی و اعتماد به نفس آنان تأثیر مستقیم داشته باشد. با گذشت زمان و تغییراتی که در سبک زندگی و شرایط محیطی بشر رخ میدهد، بسیاری از زنان با مشکل ریزش مو مواجه میشوند. این مشکل میتواند به علت عوامل ژنتیکی، تغذیه نامناسب، تنش های روانی، تغییرات هورمونی و سایر عوامل متعددی باشد. امروزه علاوه بر مراقبتهای روزانه، راهکارهای متعددی برای رشد و تقویت موهای سر در کلینیکها ارائه میشودکه قطعاً تأثیرگذار خواهند بود. روشهای جراحی و غیر جراحی از جمله درمان هایی هستند که می توان از آنها برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو در زنان استفاده کرد.
- علت ریزش مو در خانم ها
- مقدار طبیعی ریزش موی زنان
- نحوه تشخیص ریزش مو در زنان
- ریزش موی زنان از چه سنی شروع می شود؟
- روشهای درمان ریزش مو در زنان
- جلوگیری از ریزش مو در زنان
- بیماریهایی که باعث ریزش موی زنان میشوند
- ریزش موی شدید و ناگهانی در زنان
- ریزش موی ارثی در خانم ها
- آیا ماینوکسیدیل برای رفع ریزش موی خانم ها موثر است؟
- آیا درمان قطعی برای ریزش موی زنان وجود دارد؟
- بهترین متخصص برای درمان ریزش موی زنان
علت ریزش مو در خانم ها
- شروع دوره یائسگی
- افزایش سطح هورمون آندروژن
- کاهش ترشح هورمون استروژن و پروژسترون
- شروع دوره بارداری
- استرس و تنش روانی
- کمخونی ناشی از فقر آهن
- ابتلا یا شدت گرفتن اختلال تیروئید
- سندروم تخمدان پلی کیستیک
- شیردهی
- کمبود ویتامین B
- عدم تعادل هورمونی
مقدار طبیعی ریزش موی زنان
در بیشتر منابع عنوان شده است که ریزش مو بین 50 تا 100 عدد در روز طبیعی است.
نحوه تشخیص ریزش مو در زنان
برای تشخیص علت ریزش مو آزمایشهای مختلفی انجام میشود. از جمله موارد مربوط به آزمایش ریزش موی هورمونی میتوان به آزمایش هورمونی، آزمایش تیروئید، آزمایش سنجش آهن و فریتین، آزمایش CBC و آزمایش VDL اشاره کرد.
- آزمایش هورمونی
- آزمایش تیروئید
- آزمایش سنجش آهن و فریتین
- آزمایش CBC
- آزمایشVDL
- آزمایش TIBC
- آزمایش Vit B12
- تست زینک
- آزمایش TIBC
ریزش موی زنان از چه سنی شروع می شود؟
این ریزش مو میتواند زنان را در هر سنی درگیر کند؛ اما بیشتر پس از یائسگی رخ میدهد. معمولاً از سن 30 سالگی شروع میشود، در 40 سالگی قابلتوجه است و بعد از یائسگی بیشتر به چشم میآید؛ چرا که بر شدت آن افزوده میشود. تا سن 50 سالگی حداقل یک چهارم جمعیت زنان درجاتی از نازک شدن مو و ریزش مو را تجربه میکنند.
روشهای درمان ریزش مو در زنان
درمان های دارویی
- درمان های دارویی از قدیم مورد استفاده قرار می گرفته اند و در طول دهه های اخیر بسیاری از خانمها جهت به دست آوردن دوباره موهای سر خود با تجویز پزشکان از داروهایی مانند مینوکسیدیل و یا فیناستراید استفاده کرده اند. درمان دارویی باید به تشخیص پزشک متخصص تجویز شوند و افراد نباید به میل و دلخواه خود بطور خودسرانه اقدام به مصرف آنها کنند.
مصرف ویتامین ها و مواد مغذی
- گاهی ریزش و کم پشت شدن موهای خانمها به دلیل فقر غذایی و کمبود ویتامین ها و مواد آلی مورد نیاز پوست و مو است در این صورت می توان با استفاده از قرص های ویتامین و یا افزایش مصرف ویتامین های لازم برای بدن به راحتی این مشکل را برطرف کنند. البته چنانچه باز هم این مسئله برطرف نشد، می توان با استفاده از روش هایی مانند روش مزوتراپی و یا کاشت مو Sut این مشکل را برطرف نمود.
مزوتراپی
- همانطور که اشاره کردیم در این تکنیک پزشکان با تزریق مواد مغذی زیر پوست سر در واقع پوست را تحریک می کنند تا با در اختیار داشتن مواد عالی و مغذی مفید برای مو اقدام به بازسازی و رشد مجدد آنها کند. در حال حاضر مزوتراپی یکی از بهترین تکنیک های بازسازی و رشد مجدد موهای سر زنان است.
روش PRP مو
- در روش PRP مو پلاسمای خون افراد جداسازی شده و مجدداً در ناحیه سر تزریق می شود. این روش مزایای زیادی دارد و در بسیاری از موارد نتایج آن مثبت است.
کاشت مو
- پیوند مو و یا کاشت مو یکی از بهترین روش هایی است که جهت درمان طاسی سر و یا ریزش مو بسیاری از افراد توصیه می شود. در گذشته از روشهایی مانند کاشت مو به روش FIT ، FUT و یا BHT استفاده می شد که هر کدام عوارض و مشکلات خود را در پی داشتند. عوارض کاشت مو در این روش ها به قدری بود که امروزه به ندرت از این روش ها استفاده می شود؛ اما امروزه با استفاده از تکنیک جدید کاشت مو SUT به راحتی می توان با استفاده از بانک مو (که در پشت سر قرار دارد و برای خانمها این بخش از سرشان معمولاً بسیار پر مو و برای این عمل بسیار مناسبند) اقدام به کاشت و پیوند موهای خانمها کرد.
جلوگیری از ریزش مو در زنان
- در رژیم غذایی خود به میزان زیادی پروتئین قرار دهید.
- موهای خود را با ملایمت و به آرامی بشویید.
- از کشیدن تارهای مو ممانعت کنید.
- از کش های ساتن برای بستن موهای خود استفاده نمایید.
- در معرض آفتاب شدید قرار نگیرید.
- لوسیون های مخصوص مو که مقدار فراوانی عطر در آن ها به کار رفته را دور بریزید.
- تا حد امکان از محصولات حرارتی و حالت دهنده مو استفاده نکنید.
- از پیچاندن و مالش موها خودداری کنید.
- موهایتان را محکم و دم اسبی نبندید.
بیماریهایی که باعث ریزش موی زنان میشوند
شرایطی که ممکن است به ریزش مو در زنان منجر شود شامل موارد زیر است:
- کم کاری تیروئید
- پرکاری تیروئید
- بیماری هوچکین
- کم کاری هیپوتالاموس
- بیماری هاشیموتو
- لوپوس اریتماتوس سیستمیک
- بیماری آدیسون
- بیماری سلیاک
- بیماری لیکن پلان
- عفونت قارچی
- اسکلرودرما
- تریکورهگزیس اینواجیناتا
ریزش موی شدید و ناگهانی در زنان
یکی از بارز ترین دلایل ریزش مو در زنان به صورت ناگهانی درمان های پزشکی مانند پرتو درمانی، شیمی درمانی و ایمنوتراپی است. این روش های درمانی تأثیر زیادی در ریزش مو در سر و بدن دارد.
علل دیگری که میتواند به صورت ناگهانی منجر به ریزش مو در زنان شود، شامل موارد زیر است:
تنبلی تیروئید، تغییرات هورمونی مانند بارداری، مصرف برخی داروها، تنش و استرس شدید و تغییرات ناشی از رژیم غذایی کم کالری میباشد.
همچنین باید در نظر داشته باشید که در شروع دوران بارداری موهای شما ضخیم خواهند شد و بعد از بارداری شروع به ریزش خواهند کرد که این موضوع نشانه ریزش دائمی مو نبوده نیار به نگرانی ندارد.
ریزش موی ارثی در خانم ها
ریزش مو ارثی در زنان، تحت تأثیر ژنتیک و هورمون آندروژن است. این نوع ریزش، معمولاً بعد از شروع دوره یائسگی اتفاق میافتد. برای همین است که بیش از نیمی از خانمها، کم شدن و نازک شدن تار مو خود را از 50 سالگی به بعد یا حتی کمی قبلتر از آن، تجربه میکنند.
آیا ماینوکسیدیل برای رفع ریزش موی خانم ها موثر است؟
ماینوکسیدیل از داروهای بدون نسخه ای است که برای درمان ریزش مو استفاده می شود. این دارو در ابتدا فقط در مردان استفاده می شد؛ اما در سال های اخیر برای جلوگیری از ریزش مو در خانم ها هم از انواع ماینوکسیدیل استفاده می شود. به طور رسمی ماینوکسیدیل، توصیه شده ترین درمان برای ریزش مو با الگوی زنانه است.
آیا درمان قطعی برای ریزش موی زنان وجود دارد؟
روشهای زیادی جهت درمان ریزش مو وجود دارند که بنابر وضعیت بیمار، علت ابتلای آن به ریزش مو، جنسیت او، داروهای مصرفی و موارد دیگر متغیر است که پزشک متخصص پوست و مو بعد از ویزیت بیمار نوع درمان را مشخص میکند. در برخی بیماریها درمانی جهت ریزش مو وجود ندارد. در بعضی از موارد قابل درمان میتوان زیر نظر پزشک ریزش را کاهش داد و شاید در موارد نادری از بین برد.
بهترین متخصص برای درمان ریزش موی زنان
توصیه می شود قبل از انجام هر درمانی با یک متخصص پوست و مو مشورت شود تا پزشک متخصص با دیدن نوع ریزش مو، جنس مو، نوع پوست و ارزیابی تمام پارامترها از جمله سابقه پزشکی بهترین راهکار درمانی را به مراجعه کننده توصیه نمایند. با ارزیابی بهترین متخصص از نوع ریزش مو در افراد ممکن است یک درمان یا ترکیبی از درمانهایی که در بالا ذکر گردیده برای مراجعه کننده تجویز گردد.
آدرس : اصفهان ، خیابان چهارباغ بالا ، کوچه مسجد الرضا ، ساختمان 99 ، طبقه اول
تلفن : 09305042603
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .