همه چیز در مورد لیزر روشن کننده پوست
پوستی روشن و شفاف و عاری از لک و تیرگی از فاکتورهای زیبایی پوست صورت خصوصا در خانم ها می باشد و گرچه به وجود آمدن لکه و سیاهی روی پوست از نظر سلامتی برای فرد مشکلی ایجاد نمی کند؛ اما به خاطر تاثیر در زیبایی با واکنش هر فردی مواجه خواهد شد و در پی رفع این مشکل پوستی خواهد بود. لیزر روشن کننده پوست یکی از روشهای پیشرفته و موثر برای بهبود ظاهر و کیفیت پوست است. این تکنولوژی به کمک پرتوهای نور متمرکز و دقیق، قادر است مشکلات مختلف پوستی مانند لکههای تیره، کک و مک، و ناهمواریهای رنگی پوست را کاهش دهد. در این مقاله به بررسی کامل لیزر روشن کننده پوست، نحوه عملکرد، مزایا و معایب و نکات مهم پس از درمان خواهیم پرداخت.
- کاربردهای لیزر در درمان مشکلات پوستی
- نحوه عملکرد لیزر روشن کننده پوست
- مزایا و معایب لیزر روشن کننده پوست
- انواع لیزرهای روشن کننده پوست
- مراقبت های پیش از درمان با لیزر
- مراقبت های در طول درمان با لیزر
- مراقبت های پس از درمان با لیزر
- موارد منع استفاده از لیزر روشن کننده پوست
- مقایسه لیزر روشن کننده پوست با روشهای دیگر
- هزینه لیزر روشن کننده پوست
- نتیجهگیری
کاربردهای لیزر در درمان مشکلات پوستی
- از بین رفتن ملانین و روشنتر شدن پوست
- نتیجه اثربخش و فوری
- زیبا تر شدن و بهبود ظاهر و کیفیت پوست
- افزایش کلاژن، شفافیت و جوانسازی پوست
- بدون نیاز به بستری و دوران نقاهت
- اثر طولانی مدت
- از بین رفتن لکههای تیره پوست
- زمان کوتاه لیزر درمانی
- برگرداندن رطوبت به پوست
- افزایش اعتماد به نفس
نحوه عملکرد لیزر روشن کننده پوست
رنگ پوست ما انسانها بستگی به مقدار ملانین تولید شده دارد. لیزر روشن کننده پوست در واقع به منظور کم کردن تاثیر ملانین انجام میشود. در طول فرایند لیزر درمانی پوست تیره با کاهش غلظت رنگدانه ملانین، پوست بیمار روشنتر میشود. ملانین بهطور خاص نور لیزر را جذب میکند. این جذب انرژی باعث تجزیه و تخریب ملانین میشود که منجر به کاهش تیرگی و روشنتر شدن رنگ پوست میگردد.
مزایا و معایب لیزر روشن کننده پوست
مزایا:
- کاهش لکههای تیره و ناهمواریهای رنگی پوست
- بهبود کیفیت و بافت پوست
- نتایج سریع و قابل مشاهده
- بدون جراحی و برش
معایب:
- احتمال بروز عوارض جانبی مانند قرمزی، تورم و سوختگی
- نیاز به چندین جلسه درمانی برای رسیدن به نتایج مطلوب
- هزینههای بالا
- تغییر رنگ پوست
انواع لیزرهای روشن کننده پوست
لیزرهای فرکشنال:
لیزر فراکشنال یک فناوری پوستی است که برای بهبود و درمان مشکلات پوستی مختلف استفاده میشود. این نوع لیزر از گاز دی اکسید کربن استفاده میکند و به صورت فراکشنال عمل میکند، به این معنی که نور لیزر به شکل نقاط کوچک (فراکسل) روی پوست تابیده میشود. عملکرد لیزر فراکشنال بر پوست به این صورت است که با تابش نور لیزر، لایههای بالایی پوست بطور کنترل شده تخریب و برداشته میشوند، در حالی که لایههای زیرین پوست سالم باقی میمانند. این لیزر به صورت متقارن و قطعه به قطعه روی پوست اعمال میشود و به طور انتخابی لایههای پوست را تحریک و ترمیم میکند. در دستگاه فرکشنال با ایجاد آسیبهای کنترل شده و میکروسکوپی در پوست، فرآیند کلاژنسازی و ترمیم سلولهای آسیبدیده سرعت بیشتری میگیرد. این موضوع به بهبود بافت و رنگ پوست کمک میکند.
مزایا
- مدت زمان لیزر فرکشنال، کوتاه می باشد.
- لیزرهای فرکشنال منجر به حس درد و ناراحتی نخواهند شد و بدون نیاز به پانسمان انجام می شود.
- لیزر فرکشنال ریسک و عوارض کمتری دارد.
- لیزر فرکشنال از لحاظ هزینه، به صرفه می باشد.
- به لایه های سطحی پوست (اپیدرم) آسیب نمی رساند.
- زمان بهبودی کوتاه مدت می باشد، به طوری که بعد از 3 روز می توان کار و فعالیت های روزانه و معمولی را انجام داد.
معایب
- زمان بهبود طولانی تر نسبت به لیزردرمانی غیر تهاجمی
- پتانسیل بالاتر بروز عوارضی همچون عفونت، هیپوپیگمانتاسیون و اسکارگذاری در مقایسه با لیزرهای غیرتهاجمی
- گران است.
لیزرهای Q-Switched:
لیزر کیوسوییچ برای رفع مشکلات پوستی از قبیل لکههای ناشی از آفتاب، کک و مک، و تاتو که بر سفیدی و شفافیت پوست تاثیر میگذارند، استفاده میشود. این لیزر با استفاده از پالسهای کوتاه و شدید نور بهصورت هدفمند، رنگدانههای تیره در لایههای سطحی و عمیق پوست را تجزیه میکند. این فرآیند نقش موثری در روشن و صاف شدن پوست دارد و به مرور باعث کاهش و رفع لکهها و ناهمواریهای پوستی میشود.
مزایا
- کارآیی بالا
- کوتاه مدت بودن درمان
- حداقل تأثیر جانبی
- قابلیت تنظیم شدت لیزر
معایب
- خطر عفونت
- ممکن است هزینه بالایی داشته باشد.
- امکان تغییر رنگدانه های پوست وجود دارد.
لیزرهای پالس طولانی:
لیزرهای پالسی طولانی با پالس بلند دستگاه های پزشکی پرکاربرد در دسته دستگاه های پوست و زیبایی هستند. این دستگاه ها منابع نوری قدرتمند و پرانرژی هستند که به طور گسترده روی پوست انسان استفاده می شود و اغلب برای انواع کاربردهای پوستی استفاده می شود. لیزر ان دی یاگ، در دسته لیزرهای جامد است که امواجی با طول موج بالا ایجاد میکند و وارد لایههای پوست میشود. این نفوذ باعث میشود سطح کنترلشدهای از پوست تخریب و روشن شود.
مزایا
- اثربخشی بسیار بالا
- ایمنی بالای دستگاه
- قابلیت استفاده برای انواع پوست ها از جمله پوست های تیره و برنزه
- سرعت بالای درمان
معایب
- این لیزر ممکن است دردناکتر از سایر لیزرها باشد
- خطر سوختگی، زخم، قرمزی، تغییر رنگ پوست و تورم وجود دارد.
- فرایند درمان با لیزر روشن کننده پوست
مراقبت های پیش از درمان با لیزر
- مشاوره با پزشک: قبل از انجام جلسه لیزر، بهتر است با پزشک پوست مشورت کنید. او میتواند نوع لیزر مناسب برای مشکل پوستی شما را تعیین کند.
- جلوگیری از آفتابسوختگی: حتماً از 2 تا 4 هفته قبل از جلسه لیزر جلوی آفتابسوختگی پوست خود را بگیرید. پوست آفتابسوخته میتواند باعث تحریک بیشتر پوست در طی جلسه لیزر شود.
- تمیزی سطح پوست: پوست باید تمیز و بدون مواد آرایشی یا کرم باشد. پزشک ممکن است قبل از لیزر پوست را با یک محلول تمیزکننده تیمار کند.
مراقبت های در طول درمان با لیزر
- ابتدا در ناحیه تحت درمان، بی حسی موضعی اعمال میشود. سپس پالسهای لیزر در ناحیه مد نظر تابیده میشود.
- جلسات درمان با لیزر بسته به ناحیه درمان بین 30 تا 120 دقیقه ممکن است طول بکشد.
- در این روش ممکن است حسی شبیه به آفتابسوختگی خفیف و کمی احساس گرما در ناحیه انجام شده لیزر پوست تیره داشته باشید.
مراقبت های پس از درمان با لیزر
- مراقبت از پوست حساس: پس از جلسه لیزر، پوست شما حساس خواهد بود. برخی از علائم معمولی شامل قرمزی، تورم، و درد ممکن است ظاهر شود. پوست خود را دستکاری نکنید و از محصولات آرایشی تحریککننده خودداری کنید.
- استفاده از کمپرس سرد: برخی از پزشکان پوست را با یک کمپرس سرد خنک میکنند تا از تورم و درد جلوگیری کنند. همچنین، میتوانید از کمپرس های سرد در خانه نیز استفاده کنید.
- محافظت از آفتاب: پوست پس از لیزر حساس به نور آفتاب خواهد بود. بنابراین، حتماً از محافظتکنندههای خورشیدی با SPF بالا استفاده کنید و از تابش مستقیم آفتاب دور باشید.
- عدم استفاده از آرایش: پس از جلسه لیزر، بهتر است تا پوست کاملاً بهبود پیدا کند، از استفاده از لوازم آرایشی خودداری کنید.
- جلوگیری از تحریککنندهها: پوست حساس به تحریککنندهها میشود، بنابراین از عواملی مانند آب گرم حمام، سونا، و استفاده از محصولات پوستی حاوی عطر و الکل خودداری کنید.
- ترتیب جلسات لیزر: پزشک شما ممکن است برای دستیابی به نتایج بهتر، تعدادی جلسه لیزر را برنامهریزی کند. از تعهد به ترتیب و زمانبندی جلسات پیروی کنید.
- مراجعه به پزشک: اگر هر گونه علائم عجیبی در پوست خود مشاهده کردید یا نگرانی دارید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
- لیزر روشن کننده پوست صورت، از روشهای سریعی است که نتایج حاصل از آن، بلافاصله پس از عمل، قابل مشاهده خواهد بود. پس از روشن شدن پوست صورت با لیزر، بلافاصله احساس میکنید که پوستتان نرم و لطیف شده است. البته باید بدانید که روند بهبود تیرگی پوست و ظهور نتایج مثبت آن، بین 3 تا 6 ماه ادامه خواهد یافت.
- برای بهبود حس سوزش بعد از لیزر درمانی پوست تیره، میتوانید از کرمهای ترمیمی یا آلوئهورا و یا از کمپرس یخ استفاده کنید.
- صورت بعد از لیزر درمانی پوست باید با آب خنک شسته شود.
- بهتر است از آفتاب مستقیم فاصله بگیرید و یا از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- در صورت رعایت همین نکات پیش پا افتاده، میتوانید از عوارض احتمالی لیزر درمانی، جلوگیری کنید.
موارد منع استفاده از لیزر روشن کننده پوست
- افرادی که دارای بیماریهای پوستی خاص هستند
- زنان باردار و شیرده
- افرادی که به تازگی تحت درمانهای پوستی دیگر قرار گرفتهاند
- داروی آکنه ایزوترتینوئین را در سال گذشته مصرف کردهاند.
- بافت همبند یا بیماری خود ایمنی یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
- سابقه اسکار کلوئیدی دارند.
- پرتودرمانی انجام دادهاند.
- مستعد ابتلا به تبخال هستند یا اخیراً تبخال یا ویروس تبخال داشتهاند.
- پوست قهوه ای یا تیرهتری دارند یا خیلی برنزه هستند.
- باردار یا شیرده هستند.
مقایسه لیزر روشن کننده پوست با روشهای دیگر
درم ابریژن
روشهای درم ابریژن و لایهبرداری با لیزر هر دو با لایهبرداری پوست عمل میکنند. این امر باعث افزایش تولید کلاژن می شود. شباهت های دیگر بین این درمان ها شامل موارد زیر است:
- بدون برش
- غیر جراحی
- روش سرپایی
درم ابریژن غیر تهاجمی است و با لایه برداری پوست از طریق جریانی از میکروکریستال ها عمل می کند. سلول های مرده پوست با یک مکش ملایم برداشته می شوند؛ اما لایه برداری پوست با لیزر از انرژی نور استفاده می کند تا پیوندهای بین سلول های آسیب دیده پوست را از بین ببرد. علاوه بر این، لیزر رشد سلول های جدید پوست را تحریک می کند. در اغلب موارد، افراد در درم ابریژن تنها احساس سوزن سوزن شدن خفیف را در حین انجام درمان گزارش می کنند. با این حال، لایه برداری پوست با لیزر شدیدتر است و ممکن است باعث درد بیشتر شود. در مقایسه با درم ابریژن، لیزر روش تهاجمی تری به نظر می رسد. عوارض کوتاه مدت این درمان نسبت به درم ابریژن بیشتر روی صورت باقی می ماند.
میکرونیدلینگ
لیزر و میکرونیدلینگ هر دو روش مؤثری برای بهبود و جوانسازی پوست هستند؛ اما کاربردها و مزایای هر یک ممکن است با توجه به نیازها و مشکلات پوستی فرد متفاوت باشند. میکرونیدلینگ یک متد زیبایی است که برای جوانسازی پوست کاربرد دارد. در این روش از سوزنهای کوچک استریل استفاده میشود. زخمهای کوچک روی پوست باعث تولید بیشتر کلاژن و الاستین شده و وضعیت پوست را بهبود میبخشد. میکرونیدلینگ یک فرآیند غیر تهاجمی است و به طور کلی با خطر کمتری از التهابات و عوارض جانبی همراه است. به دلیل اینکه اثرات آن به تدریج ظاهر میشود، ممکن است به تعدادی از جلسات متوالی نیاز داشته باشید تا به نتایج مطلوب برسید. لیزرها معمولاً برای رسیدن به نتایج سریعتر مؤثرتر هستند. درمانهای لیزر میتوانند به طور دقیق بر روی مناطق مشخص از پوست تمرکز کنند و تغییرات قابل مشاهدهای را در مدت زمان کمتری به ارمغان آورند. زمان بهبود پس از درمانهای لیزر معمولاً کمتر از میکرونیدلینگ است و ممکن است به زودی به فعالیتهای روزمره بازگردید.
محصولات موضعی روشن کننده پوست
لیزر و محصولات موضعی هر دو از روش های روشن کننده و کاهش دهنده ملانین هستند. لیزر، روشی غیر تهاجمی است که در فرایند آن، پزشک، با تاباندن لیزر به عمیقترین نقاط پوست، رنگ آن را روشنتر خواهد کرد. لیزر روشن کننده پوست در واقع به منظور کم کردن تاثیر ملانین انجام میشود. در طول فرایند لیزر درمانی پوست تیره با کاهش غلظت رنگدانه ملانین، پوست بیمار روشنتر می شود؛ اما محصولات موضعی روشنکننده پوست حاوی موادی هستند که تولید ملانین را در بدن کاهش میدهند. بسیاری از کرمهای روشنکننده پوست حاوی مادهی هیدروکینون هستند که به کاهشدهنده ی ملانوسیتها معروف است.
لیزر، روشی سریع است. اثرات طولانی مدت دارد و برای انجام آن نیازی به بستری شدن و بیهوشی نیست. از عوارض لیزر نیز میتوان به احساس سوزش، سوختگی، قرمزی و خشکی پوست اشاره کرد.
استفاده از محصولات روشن کننده، یکی از راحتترین و ایمنترین راهکارهای روشن سازی پوست است که هزینه مناسبی دارد و غیر تهاجمی است. با این حال اکثر محصولات روشن کننده پوست صورت حاوی هیدروکینون، کورتیکواستروئیدها و جیوه هستند که خطرات بهداشتی مستندی دارند. این پمادها در برخی افراد باعث ایجاد درماتیت پوستی و سوزش پوست می شود؛ زیرا پوست را بیش از حد لایه برداری کرده و باعث نازک شدن پوست، التهاب، قرمزی و حتی زخم باز می شود.
هزینه لیزر روشن کننده پوست
هزینه جلسات لیزر به عوامل مختلفی مانند تعرفه های کلینیک، تخصص پزشک، تجهیزات و دستگاه های مصرفی، نواحی تحت درمان و … بستگی دارد.
نتیجهگیری
رنگ چهره یکی از فاکتورهای تعیین کننده زیبایی است. بدون تردید، زیبایی پوست بر زیبایی چهره تاثیر زیادی دارد. منظور از پوست زیبا، پوستی روشن و شفاف است که ردی از لکهای مختلف، آکنه و جای جوش در آن نمیبینید. لکه های تیره روی پوست، حاوی رنگدانه ای به نام ملانین هستند. از آنجایی که ملانین، می تواند نور را با طول موج های مختلف جذب کند، می توان از لیزر برای از بین بردن رنگدانه های پوست استفاده کرد. پزشک با بررسی نوع مشکل، در نظر گرفتن سطحی یا عمقی بودن نوع مشکل، توجه به تایپ پوستی و شرایط خاصی که ممکن است برخی از مراجعهکنندگان داشته باشند، بهترین دستگاه لیزر روشن کننده پوست صورت و بدن را معرفی خواهند. باید قبل از انجام این نوع درمان با پزشک مشورت کنید. با کمک لیزرهای پیشرفته که توسط پزشکان مجرب مورد استفاده قرار گیرد، میتوانید به نتایج رضایت بخشی برسید و احتمال مشاهده عوارض جانبی را به حداقل برسانید.
آدرس : اصفهان ، خیابان چهارباغ بالا ، کوچه مسجد الرضا ، ساختمان 99 ، طبقه اول
تلفن : 09305042603درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- لیزر اندوليفت چیست و چگونه اثر می کند؟ تاریخ انتشار : 1402-07-21تاریخ بروز رسانی : 1403-05-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .